Θερμομονωτικά Κουφώματα Αλουμινίου

Στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή της νομοθεσίας και την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων ελάχιστων ενεργειακών απαιτήσεων σε νέα κτίρια, τα θερμομονωτικά κουφώματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ουσία όμως, δεν είναι απλά να συμμορφωθούμε με τα κριτήρια. Ο στόχος θα πρέπει να είναι το κτίριο μας να επιτρέπει στους ενοίκους του μια άνετη και υγιεινή διαβίωση σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και τα θερμομονωτικά κουφώματα τα οποία όχι μόνο διασφαλίζουν την άνετη διαβίωση στον χώρο μας, ανεξαρτήτως εποχής, κατά την πάροδο των χρόνων αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση και ψύξη.

Θερμομονωτικά Κουφώματα

Τα θερμομονωτικά κουφώματα είναι αυτά τα οποία μας επιτρέπουν να πετύχουμε υψηλά επίπεδα

θερμομόνωσης χρησιμοποιώντας θερμοδιακοπτόμενο σύστημα αλουμινίου σε συνδυασμό με ενεργειακά τζάμια. Η θερμοδιακοπή στα θερμομονωτικά κουφώματα είναι το σύστημα που αποτρέπει την μεταφορά ενέργειας από τον εσωτερικό χώρο προς το εξωτερικό περιβάλλον και αντίστροφα. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η χρήση ενός ειδικού μονωτικού υλικού (πολυαμιδίου) που ξεχωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Έτσι φτάνουμε στον στόχο της υψηλής θερμομόνωσης αλλά και ηχομόνωσης.

Ενεργειακό Γυαλί

Τα θερμομονωτικά κουφώματα όμως πρέπει πάντα να συνδυάζονται με τα σύγχρονα διπλά ενεργειακά τζάμια για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας (Light Transmission, U-Value και Solar Factor). Αυτές οι τεχνολογίες δίνουν την δυνατότητα στο ενεργειακό γυαλί να μειώσει την εισερχόμενη ακτινοβολία μέχρι και 75% ενώ δεν επιτρέπει στην ενέργεια να βγει από το εσωτερικό του κτιρίου και εμφανισιακά δεν παρατηρείτε κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα γυαλιά. Αυτό γίνεται με την επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων που υπάρχει στη μια πλευρά του τζαμιού. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε μείωση του κόστους σε ψύξη το καλοκαίρι, αφού τα μεταλλικά οξείδια κρατάνε τη ζέστη έξω από το σπίτι, αποδοτικότερη θερμομόνωση το χειμώνα αφού αποτρέπει στη ζέστη να βγει μέσα από το κτίριο, ενώ παράλληλα επιτρέπει ως ένα σημείο την διαπερατότητα του φωτός στο κτίριο.

Ολοκληρωμένα συστήματα Θερμομονωτικών Κουφωμάτων και Οφέλη

Τα οφέλη των θερμομονωτικών κουφωμάτων στην Κύπρο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της μείωσης δαπανών για κλιματισμό και θέρμανση, η ανθεκτικότητα τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η αποτροπή εισχώρησης υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια, η αποτροπή συμπύκνωσης υδρατμών και εφίδρωσης στο αλουμίνιο και στο γυαλί και κατ’ επέκταση την αποτροπή δημιουργίας μούχλας, η καλή ηχομόνωση και η χαμηλή διαπερατότητα αέρα.

Αν σκέφτεστε την εγκατάσταση θερμομονωτικών κουφωμάτων (πόρτες – παράθυρα) στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας, οι εξειδικευμένοι ενεργειακοί μηχανικοί της K-Energy μπορούν να σας βοηθήσουν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 22311234 ή μέσω email στο [email protected].