Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού

Φουσκωμένοι οι λογαριασμοί του ηλεκτρισμού λόγω των νέων αυξήσεων στα καύσιμα.

Το τελευταίο διάστημα οι αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων θα φέρουν αλυσιδωτές επιπτώσεις για τους καταναλωτές, που θα κληθούν πληρώσουν το τίμημα των
αναπόφευκτων αυξήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες.

+5,5% στο ρεύμα

Στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού για τον Ιούνιο θα παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 4,3%, σε σύγκριση με τους λογαριασμούς Μαΐου, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο, η αύξηση
αυτή ανέρχεται στο 5,5 %, σύμφωνα με την ΑΗΚ. Σε συνδυασμό με τις νέες τιμές λιανικών καυσίμων, η αύξηση φτάνει περίπου το 12,7%.

Ωστόσο, η ανοδική τάση δεν σταματά εδώ. Σε δηλώσεις της στην «Καθημερινή» η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ αναφέρει ότι οι σημερινές τιμές στο πετρέλαιο Brent θα
αποτυπωθούν στους λογαριασμούς των καταναλωτών μέσα τους επόμενους μήνες, αφού η αύξηση στη τιμή του ρεύματος δεν γίνεται ταυτόχρονα με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων καθώς η ΑΗΚ έχει απόθεμα καυσίμων για 3 μήνες.

Λύση τα Φωτοβολταϊκά

Η αύξηση αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αφού το καλοκαίρι είναι περίοδος στην οποία το ηλεκτρικό ρεύμα φτάνει στο αποκορύφωμα της κατανάλωσης.
Στην Κύπρο, από την στιγμή που εξαρτόμαστε αποκλειστικά από το πετρέλαιο, η αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αναπόφευκτη.
Η λύση όμως είναι στα χέρια σας. Μήπως έφτασε η ώρα να αλλάξτε πάροχο; Αξιοποιήστε τον ήλιο που δεν χρεώνει! Εμείς υποστηρίζουμε σταθερά την ηλιακή ενέργεια, μια επένδυση σε σύστημα φωτοβολταϊκών το οποίο θα κάνει απόσβεση εντός 5 – 6 χρόνων. Μια επένδυση με την οποία θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το πορτοφόλι σας πιο γεμάτο.

Ενδιαφέρεσαι; Κάνε κλικ εδώ.